English (United Kingdom)Dutch-Netherlands

Lica van Liempd naar Brabantse Kampioenschappen
(9 augustus 2013)

Morgen staan de Brabantse Kampioenschappen voor pony's op het programma. Niet voor mij natuurlijk, maar ik zal wel aanwezig zijn om Lica van Liempd met haar pony Cantaro te begeleiden. Zij mogen samen onze kring vertegenwoordigen in de klasse D-L2. We zijn al een aantal weken flink aan het trainen richting het kampioenschap en zullen vandaag tijdens de laatste training de puntjes op de 'i' zetten. We hebben er zin in!

Foto: Lica en ik na afloop van het Kring Kampioenschap winter 2013, kampioen D-B!


Cho's Balin zelfs met 35 graden een topper!
(2 augustus 2013)

Vandaag, ondanks de hitte een super training bij Anky gehad met Cho's Balin. Wat een topper is het toch! Ik geniet elke keer weer opnieuw van mijn trainingen bij Anky van Grunsven. We hebben een enorme klik en hebben maar halve woorden nodig om elkaar te begrijpen. Dat blijft me inspireren... zij ziet iets en geeft een aanwijzing, ik volg 'm op en direct voel ik het paard onder me veranderen. Ge-wel-dig. Op naar de volgende training....


Cho's Pepper fijn in training (18 mei 2013)

Even een kort berichtje om te delen dat de training van vandaag bij Anky met Cho's Pepper echt fantastisch was. Wat is het toch een geweldig paard! Mijn dag kan niet meer stuk, Peppie jij hebt de X-factor!


Cho's Pepper tweede in PSG Uden (19 maart 2013)

Afgelopen zondag zijn Cho's Pepper en ik sinds een langere periode weer gestart in Uden in de klasse PSG. Pepper liep al een aantal weken erg fijn en ook in de training bij Anky gaf hij meer dan 100%. Ik ging afgelopen zondag dan ook met een lekker gevoel op pad.

De proef liep eigenlijk erg goed. Toch hadden we een aantal 'dingetjes'. Zo wist Pepper al dat hij in galop moest na de uitgestrekte stap en kreeg ik daar een kleine storing. Dat kan natuurlijk gebeuren. Mede door deze 'dingetjes' kwamen we uiteindelijk op een score van 69.67%. We eindigden daarmee met twee punten verschil op de tweede plek achter Kirsten Beckers. Niet gek, dacht ik zo?!

Wat ik echt super leuk vond afgelopen zondag was het feit dat er een hele groep meiden van stal was komen kijken om mij en Peppertje aan te moedigen. Pep is namelijk de lieveling van stal en iedereen wilde graag komen kijken en een handje helpen. Zo had ik niet alleen een hele groep toeschouwers, maar ook een team van grooms! Iedereen deed wel wat, de één had mijn jas, de ander de groom-tas en nog iemand anders had de deken van Peppertje. Echt top meiden!! Ik weet zeker dat Pepper zich zondag echt een koning voelde!

Ik heb er erg van genoten om weer lekker samen met Pepper in de ring te knallen. We gaan de aankomende weken nog even flink door oefenen zodat we op 30 maart in Hulten weer helemaal op en top aan de start kunnen verschijnen!


Cho's Beverly verkocht ( 31 januari 2013)

Cho's Beverly heeft een nieuw thuis gekregen. Ik heb veel plezier met haar beleefd en lange tijd van haar mogen genieten. Ik wens de nieuwe eigenaren een hele fijne tijd toe met dit geweldige paard!


Geslaagd dagje bij PC De Schieruiters en LR Schiebroek (9 september 2012)

Gisteren ben ik een dagje op bezoek geweest en heb ik een clinic gegeven bij PC De Schieruiters en LR Schiebroek in Rotterdam. Ik werd enthousiast ontvangen en heb allereerst een rondleiding gehad over het terrein. Ik moest direct denken aan mijn eigen pony-tijd. De manege waar ik vroeger toen ik 5 jaar was begonnen ben, zag er in veel opzichten hetzelfde uit. Leuk om eens terug te denken aan die tijd!

Iedereen deed super zijn best! Zowel ruiters als pony's haalden alles uit de kast. Dat beloofd wat voor de toekomst meiden....

Ik vond het een erg gezellige dag en wil de deelnemers en organisatoren bedanken voor de gastvrijheid waarmee ik ben ontvangen. Ik hoop dat jullie deze dag net zoveel plezier gehad hebben als ik en er natuurlijk ook iets van hebben geleerd. Ik vond het leuk om met jullie aan het werk te zijn!

Een groepsfoto mag natuurlijk niet ontbreken:


Morgen: Clinic voor een speciale club in Rotterdam (7 september 2012)

Morgen zal ik samen met mijn moeder naar Rotterdam afreizen voor het geven van een clinic bij PC De Schieruiters en LR Schiebroek. Ik zal een aantal combinaties gaan helpen bij hun training en daarbij uitleg geven aan het publiek.

Wat erg mooi is aan de vereniging is het feit dat ruiters hun paard eens per week beschikbaar stellen om kinderen uit kansarme gezinnen de kans te geven om paard te rijden. Ik vind dit persoonlijk een super mooi initiatief en daaraan wil ik graag mijn steentje bijdragen door het geven van een clinic en een leuke verassing voor de kids.

Ik heb gehoord dat iedereen enthousiast is en er erg veel zin in heeft. Dat is super om te horen! Ikzelf kijk ook erg uit naar morgen. Het beloofd een leerzame, maar zeker ook inspirerende dag te worden met - niet te vergeten - heel erg veel plezier! Morgen een terugblik op deze dag.

 


Succesvolle rentree voor Cho's Pepper! (6 september 2012)

Het afgelopen half jaar heeft voornamelijk in het teken gestaan van het afstuderen. Afgelopen vrijdag ben ik afgestudeerd en heb mijn HBO diploma op zak! Het werd dus tijd om samen met Pepper de ring in te rijden en ons ritme weer op te pakken. Dat hebben we zondag gedaan in Breda op Outdoor Brabant. In principe had ik geen verwachtingen. Ik ging erheen om te kijken hoe het zou gaan na zo'n lange break. Uiteraard ga ik elke wedstrijd om het zo goed mogelijk te doen en met de wil om te winnen, dat is nou eenmaal mijn instelling.

In de PSG stond Pepper er super aan. Hij liep zich fijn rijden en was met zijn aandacht 100% bij mij. Ik heb heerlijk kunnen rijden en echt veel plezier beleefd met hem tijdens mijn proef. Ik had geen grote fouten, voor mijn gevoel wel kleine dingen. Daaraan merk je dat de routine er wat uit is, maar dat is helemaal niet erg. We weten weer waar we lekker mee aan het werk kunnen gaan thuis. Ik was super trots op onze rentree in de PSG. Ik begon naarmate het einde van mijn proef steeds meer te glimlachen en eindigde met een grote smile! Ik was super tevreden en blij met mijn maatje. De proef resulteerde in een derde plek met een percentage van 71,18. Iets om zeer blij mee te zijn. Ik ben nu dan ook nog lekker aan het nagenieten, maar zeker ook alweer bezig met de verbeter punten voor volgende week!

De kür op muziek begon niet helemaal lekker. De muziek begon niet op tijd en stond veel te zacht. Door de muziek en het commentaar via de microfoon bij het mennen kon ik mijn muziek niet horen. Het was dus een kwestie van rijden op goed geluk. Dat is natuurlijk al niet optimaal binnenkomen, maar dat kan gebeuren. Pepper liep eigenlijk heel erg fijn. Helaas hadden we een grote fout in de wissels om de 2. Die hebben we voor een 8 over gedaan, helaas had een jury dat niet gezien. Toch eindigden we nog als 5e met 70,75%. Een percentage waarover ik niet mag klagen op mijn rentree, maar als perfectionist is het toch jammer.

Over 1,5 week zullen we weer in actie komen in Hulten. Pepper en ik zijn ons al aan het voorbereiden en hebben er zin in!


Afstuderen klaar, Cho's Pepper weer mee op wedstrijd! (14 augustus 2012)

Na een rustige periode rondom wedstrijden met Cho's Pepper, komt er nu weer leven in de brouwerij! De afgelopen maanden ben ik voornamelijk erg druk geweest met afstuderen. Ik heb de afgelopen drie jaar namelijk de opleiding Business and Management gevolgd aan Business School Notenboom in Eindhoven en daar komt deze zomer een einde aan. Een afstudeerstage van zes maanden en een scriptie stonden de afgelopen maanden ter afsluiting van deze opleiding op het programma. Ik kan opgelucht zeggen dat mijn scriptie inmiddels is ingeleverd!

Dat wil zeggen dat ik de afgelopen maanden wat minder nadruk heb gelegd op het rijden van wedstrijden met mijn paarden, maar dat wil niet zeggen dat ik ze thuis niet heb doorgetraind! Cho's Pepper is topfit en we hebben beide weer zin om te knallen in de wedstrijdbaan. Om er samen weer even in te komen beginnen we met een aantal PSG wedstrijden. Daarna staat eind september de Inter I op het programma en op de langere termijn willen we graag Inter II gaan starten. Nu ik afgestudeerd ben en Anky van Grunsven terug van is van de OS kunnen de trainingen voor de ZT dan echt gaan beginnen. Natuurlijk zijn we daar al wel wat mee bezig geweest, maar meer spelenderwijs zodat Pep er ook even rustig aan kon wennen. Nu gaan we het toch echt oppakken en wordt het serious business voor ons. Een uitdaging en we zijn er helemaal klaar voor!


ADC Autogroep Veghel en Volkswagen Bank sponsoren een Volkswagen Up! (9 juli 2012)

ADC Autogroep Veghel en Volkswagen Bank zijn mijn nieuwe sponsoren. Zij stellen een Volkswagen Up! ter beschikking zodat ik me in ieder geval over die PK's geen zorgen hoef te maken! Hieronder een foto met mijn gloednieuwe Volkswagen Up! en Cho's Pepper. Meer foto's? Neem eens een kijkje bij 'foto's'  op mijn site...

Het is geweldig dat beide partijen mij op hun manier steunen om mijn dromen werkelijkheid te maken. Ik wil heb dan ook enorm bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij als topsporter hebben!

Mijn nieuwe Volkswagen Up!

Foto: Marius Kamerbeek


Cho's Pepper in training richting Zware Tour, Balin mee op oefenwedstrijd!

Het is al even wat stil op mijn website, de reden hiervoor is dat Cho's Pepper en ik na het NK (LT) in maart thuis begonnen zijn om flink te trainen voor het zware werk. We willen namelijk heel graag de overstap naar de Senioren maken en daarvoor moet natuurlijk getraind worden! Pep pakt het zware werk super op en ik kan dan ook trots zeggen dat we de hele pirouettes, 1-ers en 2-ers al goed te pakken hebben, we zijn daar nu de puntjes op de bekende 'i'  aan het zetten. Ook met de passage/piaffe zijn we begonnen. Pepper begint er echt plezier in te krijgen en vindt het 'bouncen' prachtig! We trainen thuis rustig verder en zodra we er helemaal klaar voor zijn, zijn we weer te bewonderen in de wedstrijdbaan - misschien zelfs daarvoor alweer om toch in het ritme te blijven samen!

Morgen neem ik mijn jonge paard Balin mee naar de oefenwedstrijd in Uden, wat als je het mij vraagt een super gelegenheid is om ' de jonkies'  te laten wennen aan het echte wedstrijdleven.Vandaag liep Balin de sterren van de hemel, dat beloofd dus heel wat voor morgen! Lees hier morgen hoe het avontuur met Balin in Uden is verlopen....


Succesvolle halve finale NK (23 februari 2012)

Afgelopen weekend werd in Uden de halve finale voor het Nederlands kampioenschap voor de Lichte Tour verreden. Vanwege het groot aantal toegelaten deelnemers waren er twee groepen. Cho's Pepper en ik kwamen op zaterdag in de eerste groep in actie.

In de PSG was Pepper erg sterk in zijn draf tour, we kregen voor het appuyement naar rechts zelfs een 9! In de galop werd Pepper iets te enthousiast maar daardoor kreeg het galopgedeelte wel extra uitstraling. Vooral de series kwamen goed uit de verf. We werden uiteindelijk 3e met bijna 72%, een plek om zeer trots op te zijn.

Direct na de eerste proef werd de tweede proef verreden, de Inter I. Pepper was al wat rustiger en in deze proef kon ik er dan ook super achteraan blijven rijden. Hij was super bij de les en gaf me echt een onbeschrijflijk gevoel. Na de hele pirouettes die super aanvoelden en waar we hoog op scoorden (een 9 voor de rechter en een 8,5 voor de linker) was ik eigenlijk al meer dan tevreden met onze optredens deze dag. Helaas hadden we een miscommunicatie in de 2-ers waardoor we hierin een fout kregen. Al met al werden we toch 4e met wederom een percentage van bijna 72!

Ik kan met een geweldig gevoel terug kijken op dit weekend en alleen maar hopen dat we over een maand weer zo goed in vorm zijn op de finale van het NK. Deze zal gehouden worden in Ermelo van 16 t/m 18 maart. Peppertje heeft nu een welverdiend weekje licht werk, daarna gaan we samen met Anky van Grunsven hard trainen richting NK. Op naar een medaille...... I can't wait!!!


Winnende come back voor Cho’s Pepper (30 oktober 2011)

Vorig weekend heb ik samen met Cho’s Pepper in Liempde deelgenomen aan de Prix St. Georges wedstrijd. Na meer dan een half jaar niet op wedstrijd te zijn geweest, was het tijd om weer op pad te gaan. We wisten de proef te winnen met een percentage van bijna 70%!

Pepper stond er super fijn aan en ik kon er mooi achteraan blijven rijden. Vooral voor het drafgedeelte kreeg ik hoge punten en ook de pirouetten ging erg goed. Ik had nog een aantal schoonheidsfoutjes, daar gaan we thuis aan verder werken. Ik zag deze proef als een test om na zo’n lange periode te kijken hoe we het in de ring zouden doen. Thuis liep hij goed, maar in de ring laten zien wat je waard bent is toch net iets anders. Ik ben super tevreden met onze come back. Op naar de volgende wedstrijd!!

Ook Cho's Balin was vrijdag mee op wedstrijd. Weliswaar een oefenwedstrijd, maar toch spannend genoeg voor de 5-jarige ruin. Voor hem was het de tweede keer dat hij mee ging op wedstrijd in de M1 en hij gedroeg zich voorbeeldig. Ik vind het belangrijk dat een jong paard al vroeg ervaart hoe het is om mee te gaan naar een andere locatie en daar te rijden. De oefenwedstrijden in Uden zijn hiervoor super geschikt. Erg trots op mijn grote zwarte vriend... een dubbel goed weekend voor mij!


Cho's Pepper weer in vol werk (13 september 2011)

Sinds een aantal weken zijn Cho’s Pepper en ik weer volop in training. Na een rustperiode van een aantal maanden kunnen we nu aan de gang met het zware werk. In de training heb ik de afgelopen weken rustig opgebouwd naar moeilijkere oefeningen en deze week hebben we zelfs de een- ers en twee-ers erbij gepakt. Ik kan niet beschrijven wat voor gevoel het geeft als 15 wissels om de pas gewoon kaarsrecht lukken…. Echt fantastisch gewoon! Ik was zo trots op Peppertje! De trainingen bij Anky zullen we de komende weken weer gaan oppakken en daar zullen we dan gaan werken aan de passage en piaffe. Can’t wait!

Cho's Balin op de goede weg!

Met Cho’s Balin, de 5-jarige ruin die ik heb gekocht als veulentje, ben ik sinds een aantal weken begonnen met het rijden op stang en trens. Hij pakt het erg goed aan en ik ben nu rustig aan het opbouwen naar het zwaardere werk. Het doel is om hem in januari als hij 6 wordt Z te starten op een aantal wedstrijden, mits hij nog niet verkocht is tegen die tijd. Het is leuk om twee zulk verschillende paarden te rijden, een paard op Lichte Tour niveau en een jong paard dat ik opgeleid heb tot het niveau dat hij nu heeft. Het geeft een echte kick om te merken dat zo’n jong paard elke week vooruit gaat en steeds meer naar je toe gaat groeien, al maakt dat het wel moeilijker om uiteindelijk afstand van hem te doen… hij staat immers te koop.


Cho’s Pepper weer volop in training (19 augustus 2011)

Na een periode van rustig werk is Cho’s Pepper nu weer volop in training. Hij pakt het normale werk super op en heeft energie voor  10, ik heb mijn handen vol aan hem! Maar in principe ben ik heel blij met zijn instelling want hij laat me elke dag zien dat hij er voor 200% voor wil gaan, waarna ik hem moet proberen te vertellen dat 100% nu even genoeg is…

De aankomende maand zullen we verder opbouwen en verder trainen. We hopen in oktober weer in de ring te verschijnen en zullen dan beginnen in de Lichte Tour. Ik kijk er nu al naar uit om binnenkort weer naar Anky te gaan voor mijn oude vertrouwde trainingen daar! En uiteraard kan ik ook bijna niet wachten om hem weer klaar te maken en mee te nemen op wedstrijd, het heeft voor mij nu lang genoeg geduurd. Wij zijn klaar om weer te knallen!


Cho’s Pepper weer aan het opbouwen (10 juni 2011)

Zoals waarschijnlijk niet onopgemerkt is gebleven zijn Cho’s Pepper en ik al een aantal weken niet in de wedstrijdbaan te bewonderen geweest. Dit komt omdat hij een lichte blessure had opgelopen. Dit is waarschijnlijk gebeurt op stal of tijdens het buiten spelen. Om de blessure niet tot een echt zware blessure te laten oplopen heb ik besloten Pepper een aantal weken rust te geven om daarna de draad weer rustig op te pakken. Die weken rust zijn nu achter de rug en het gaat erg goed met Peppertje. We zijn rustig aan weer aan het opbouwen en zullen over een aantal weken weer beginnen met de ‘normale’ trainingen.

Helaas betekent dit voor ons dit jaar geen plek in het team voor het EK en geen strijd om een medaille op het Nederlandse Kampioenschap Young Riders. Natuurlijk vind ik dit erg jammer, maar Pepper is mij meer waard dan 3 gouden medailles bij elkaar. Dit is ook de reden dat ik ervoor heb gekozen zijn herstel niet te overhaasten en rustig aan te doen.

We kijken enorm uit naar de komende maanden waarin we samen met Anky van Grunsven gaan trainen richting de Future Test. En ik kan hier gerust zeggen ‘we’, want Pepper laat me elke dag zien en voelen dat hij er helemaal klaar voor is en er weer voor 200% voor wil gaan!